imgelem Genel Kültür Makyaj Süngeri Nedir? Yapımı, Bakımı ve Temizliği

Makyaj Süngeri Nedir? Yapımı, Bakımı ve Temizliği

Makyaj Süngeri, makyaj malzemelerinin cilde sürülmesini sağlayan süngerdir.  Bunu bilmeyen yok. Çünkü pudra,kontür,  fondoten gibi makyaj malzemelerini cilde sürmenin en kolay aracı bu sevimli süngerlerdir. Hazır satılan ya da kendinizin kolayca yapacağı bu kullanışlı süngerler sayesinde fondoten ve diğer makyaj  malzemelerini cilde sürmek daha kolay hale gelir. Makyaj işlemini daha pratikleştirmesi yanında cilde daha homojen teması da sağlamaktadır. Makyaj süngerlerinizi herhangi bir alkollü temizleyiciyle, el yüz yıkama sabunuyla veya kaynatıp aşırı sıcağa maruz bırakarak temizlemek yanlıştır. Bu tarz temizleme girişimlerinde nakyaj temizleme süngeri bozulur.
Bu yazıda anlattıklarımız yeniden kullanılabilir makyaj süngerleri içindir. Bir makyaj uygulamasından sonra atmanız gereken tek kullanımlık makyaj süngerleri gibi değildirler. Yıpranmış görünüyorsa veya üç ila dört aylık kullanımdan sonra imha etmeniz gerekir.
Makyaj Süngeri Bakımı ve Temizliği

Makyaj Süngerinin Bakımı ve Temizliği

Birçok kişinin makyaj ürünlerini uygulamak için kullandığı kullanışlı bir güzellik uygulama aracı olan makya süngeri pürüzsüz ve hızlı bir makyaj uygulaması isteyen herkes için kullanışlıdır. Ancak çok bakteri üremesine yol açacak önemli miktarda bakteri emmesi nedeniyle temizliği önem kazanır.  Makyaj süngeri kullanmanın anahtarı, onun bir uygulama aracı olarak nasıl kullanılacağı değil, aynı zamanda nasıl düzgün bir şekilde temizlenebileceğini de bilmektir. Makyajınızı uygulamak için kullanışlı bir araçtır ancak birden fazla kullanımdan sonra makyaj ürünü ile kolayca doldurulmaları nedeniyle temizliğine dikkat edilmelidir. Bu durum bakterilere davetiye çıkarır. Kısacası ürün birikimini gidermek için makyaj süngerininizi temizlemeniz gerekir. Ayrıca evinizdeki her şey gibi, makyaj süngerleri de ara sıra biraz bakım gerektirir.
 
Makyaj süngerlerini kimyasallar olmadan kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Vücudumuzla teması olan tüm nesnelerin temizliği ve bakımı sırasında kimyasalların kullanılması önerilmez. Güzellik ürünleri de bu konuda bir istisna değildir.

Temizleme seçenekleri

  • Makyaj süngerinizi fırçalarınızı temizlediğiniz sıklıkta temizleyiniz. Süngeri düzgün bir şekilde temizlemenin en iyi yolu, yumuşak veya doğal bir sıvı sabun veya şampuan kullanmaktır. Bebek sabunu veya sıvı bulaşık sabunu,  güvenli sıvı sabun seçenekleridir. Sabunu süngerin üzerine tamamen sürmek için süngerin üzerinde masaj hareketleri yapın. Sabunla iyice temizlendikten sonra sabunu durulayabilirsiniz. Durulama sırasında üründen hala makyaj geliyorsa, su akana kadar tekrar sabunla yıkayın. Sabun durulandıktan sonra fazla suyu sıkın. Düzgün kuruması için makyaj aplikatörünü temiz ve kuru bir havluya koyun.
  • Makyaj süngerinin temizliği için ikinci seçenek doğal sabun kullanmaktır. Yeniden kullanılabilir makyaj süngeri ve sabun çubuğunu nemlendirin. Kalıp sabunu ellerinize sürün. Süngeri temizlemek için sabunlu ellerinizi kullanın. Su ile durulayın. Durulama sırasında süngerin çıktığı makyajı görmeye devam ederseniz, tekrar temizlemek için biraz daha sabun kullanın. Tamamen temizledikten sonra, tüm sabunu durulayın. Havayı kurutmak için süngeri bir havlu üzerine yerleştirin. Bir kilitli torbada veya diğer nemli yerlerde bir makyaj aplikatörünün kapatılması küf toplar .
  •  Fırça temizleme spreyi ile püskürtülmesi yoluyla temizlik diğer bir seçenektir.

Makyaj süngerlerinizi daha uzun süre temiz tutmanın bir yolu, onları düzgün bir şekilde saklamaktır.  Tek başına bir ağ torbaya, iyi havalandırılan bir yere veya temiz ve kuru bir el bezine yerleştirin.  Makyaj çantasına koymayın çünkü sıkışık bir kozmetik çantasında makyaj ürünleri ile çevrelenmişse bakterilerle doldurulabilirler. Makyaj süngeri, diğer makyaj ürünlerinizden ve araçlarınızdan ayrı saklanmalıdır.
Bilgi Demeti
imgelem.com.tr/makyaj-sungeri-nedir-yapimi-bakimi-ve-temizligi/

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir