imgelem Genel Kültür Kaç Çeşit Gül Vardır?

Kaç Çeşit Gül Vardır?

Güller farklı anlamlar içerir derler ne kadar doğru derler kırmızı gül aşkı ve sevgiyi ifade eder, beyaz gül saflığı, masumiyeti ifade eder, sarı gül sevinci, mutluluğu ifade eder. Güllerin birden fazla rengi ve birden fazla anlamı var bu güllerin ne kadar nadide bir bitki olduğunu kanıtlıyor.
Güllerin birden fazla edebi türde yeri vardır yine ne kadar nadide bir bitki olduğunu kanıtlıyor ve birden fazla şiirlere konu olmuştur. Bence en önemlisi ise bülbülün güle olan aşkıdır. Bayağı bi gevezelik edip size kısaca bilgi versem de okumaya değer bir yazı yazıyorum hep beraber bakalım saygılarımla bilgin…

KAÇ ÇEŞİT GÜL VAR?

Güller tarih boyunca insanlar tarafından beğenilmiş ve şairler tarafından şiirlere konu edilmiştir. Kırmızı gül aşkın ve sevginin sembolü kabul edilmiştir. Gül tarihte de önemli bir rol oynamıştır.
İngiltere’de 15.yy York ve Lancaster aileleri arasında patlak veren iç savaşta ailelerden biri kırmızı gülü, öteki ise beyaz gülü arması olarak kabul etmiştir ve bu savaş “güllerin savaşı ” olarak tarihe geçmiştir.
Yüzyıllardan beri yetiştirildiğinden ve bugüne kadar pek çok farklı türü üretildiğinden kaç çeşit gül bulunduğunu söylemek çok zor. Yabangülü cins ve türleri oldukça fazladır ve bunları 40 kadarı Avrupalıdır. Yetiştirilen gül çeşitlerinin sayısı ise binleri aşar. Bitki yetiştiricilerinin her gün yeni bir cins elde ettikleri söylenebilir.

7 thoughts on “Kaç Çeşit Gül Vardır?”

  1. bizde vardı babam ekmişti hatırası vardı annem o yedi veren gülünü kesip yerine zakkum ekmişti çok kızdım sinan kardeşim çok güzel pembe bir güldü babamda başkasına vermiyordu komşular birbir hevesle ekmişti babam onu 10 önce öldü soğuk havada bile açıyordu hala gücüme gidiyor sinan kardeşim sanki ekmek için bir yer yok daha ne diyeyim şu ankendiside öldü zakkun zehirli bir ağaçtır

      1. Vallaa kaç çeşit gül var bilemiyorum ama benim bir tanecik Gül’üm var. Dünya Kadınlar Gününü de kutlarım.

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir