5 kg cam kavanoz ölçeğinde Girit kabağı turşusu yapmak için hazır mıyız? Önce malzemeleri alalım.
Bir lezzet kaynağı olan Girit Kabağını hazırlamak için gerekli malzemeler:
10-15 cm boyunda 3 kg. Girit kabağı,
1 kg havuç,
15-20 adet nohut,
3 diş sarmısak,
Bir buçuk su bardağı sirke,
5 yemek kaşığı iri tuz…
Girit Kabağının Turşusunu Hazırlayalım:
Girit kabaklarını yıkayınız ve çatalla bir kaç yerinden deliniz.
Havuçların dışlarını kazıyınız, yıkadıktan sonra verevine doğrayınız.
Sıra nohutlarda. Kavanozun dibine nohutlar koyunuz. Daha sonra Girit kabaklarını diziniz. Boşluklara ise havuçları yerleştiriniz. Sarmısakları ortalarında ikiye doğrayıp kavanoza ekleyiniz.
Ayrı bir tencerede yeterince su kaynatınız ve kaynayan suya sirke ekleyiniz ve suyu kaynatmaya devam ediniz…
Daha sonra içine 5 kaşık tuz ekleyiniz ve karıştırarak tuzun erimesini sağlayınız. Kaynayan su kaynar vaziyette iken kepçe kepçe kavanoza konulduktan sonra kavanozların ağzı kapatılır ve bir kenara koyulur.
Bir gün sonra açılıp eksilen suyu tamamlanır. 9-10 gün sonra turşu olmuştur.Kavanoz olduğu gibi buzdolabına yerleştirilir.
Bir gün sonra da tüketilmeye başlanabilir.
Afiyet olsun…
Tarifi paylaşmak için: imgelem.com.tr/girit-kabagi-tursusu-yapalim/